Scandinavian simplicity combined with Italian craftsmanship - DressLikeA

Fere Helsinki - eleganttia miesten pukeutumista


Nyt alkavan "juttusarjan" tarkoituksena on esitellä Helsingin tarjontaa tyylikkäästä ja klassisesta puketumisesta kiinnostuneiden miesten näkökulmasta. Yksi vanhimmista ja klassisimmista liikkeistä on aiemmin Bulevardilla sijainnut FERE.

Helsingin keskustasta, osoitteessa Eteläesplanadi 22 toimiva Fere on jo yli 20 vuotta palvellut, Suomen elegantein miesten vaateliike. Feren tarkoituksena on pyrkiä palvelemaan asiakkaitaan oman hintaryhmänsä laadukkaimmilla valmistajilla sekä tuotteilla ja tarjota ennen kaikkea laadukkaita, hinta-laatusuhteeltaan varteenotettavia tuotteita.

FERE Helsinki - miesten vaatteita Eteläesplanadi 22

FERE - Eteläesplanadi 22

Kysyttäessä Suomalaisten miesten pukeutumisesta Feren toimitusjohtaja Sami Eklund mainitsee suomalaisen miesten pukeutumiskulttuurin olevan siinä mielessä positiivisen muutoksen kohteena, ettei yksilöllistä pukeutumista, huomion kiinnittämistä vaatteisiin tai joukosta erottumista enää pidetä negatiivisia tuntemuksia herättävänä koreiluna. Vanhakantaisesta "metsäläiskulttuurista" ollaan tässä suhteessa siirtymässä positiivisella tavalla eteenpäin. Silti, kengät nousevat tälläkin kertaa esille puhuttaessa siitä, missä suomalaisella miehellä on vielä reilusti varaa parantaa. Tässä kohtaa omalta osaltaan kysyntä ja tarjonta kulkevat käsi kädessä, eikä Suomessa Helsingin ulkopuolelta etsittäessä juurikaan valitettavasti löydy kunnollista tarjontaa laatukenkiä kaipaavalle.

Feren tyypillisen asiakkaan pukupuolella Eklund kuvailee olevan hinta- ja laatutietoinen, ensimmäisen puvun hankinnan mahdollisesti jo ohittanut mies, joka tietää mitä puvultaan haluaa, haluaa näyttää hyvältä sekä saada rahalleen vastinetta. Lisäksi omana ryhmänään ovat liikkeestä vapaa-ajan vaatteita sekä asusteita hakevat asiakkaat. Tässä kohtaa on erityisesti nostettava esiin Feren tarjoamat Taylor Of Old Bondstreetin parranajoon ja ihon hoitoon liittyvät tuotteet, jotka ulkoasuaan myöten ovat erittäin tyylikkäitä ja ehdottoman suositeltavia, itselle tai vaikkapa lahjaideaksi.

Fere Helsinki - Isaia Napoli

Italialaista tyyliä - englatilaisia ja amerikkalaisia kenkiä

Feren edustamat merkit ovat tällä hetkellä vaate- ja asustepuolella liikkeen "oma merkki" Fere, italialaiset Pal Zileri, Isaia, Loro Piana, Kiton sekä Brioni sekä mm . englantilaiset Turnbull&Asser, Penrose London, Crombie ja Hackett.

Fere Helsinki - Brioni Fere Eteläesplanadi 22 - klassista miesten pukeutumistaFere - Crockett&Jones

Kenkäpuolella liikkeen tarjonnan täydentävät Amerikkalainen Allen-Edmonds, brittiläinen Crockett&Jones sekä italialainen Salvatore Ferragamo.

FERE Helsinki - Eteläesplanadi 22

Sami Eklund - 5 kysymystä

Miten päädyit vaatetusalalle?

Käsillä tekeminen on aina ollut itselle lähellä sydäntä ja pienestä pitäen on tullut tehtyä erilaisia, niin laitteiden kuin vaatteiden kustomointeja. Koulutukseltani olen markkinointi merkonomi ja vaatturiksi opiskelin Roihuvuoren ammattikoulussa. Lisäksi olen suorittanut vaatturin ammattitutkinnon vuonna 1997. Feressä olen työskennellyt nyt 3 vuotta, ensin myymäläpäällikkönä ja elokuusta 2010 alkaen Feren toimitusjohtajana

Oman pukeutumistyylisi kulmakivet?

Itseäni ja omaa tyyliäni lähimpänä on varmasti Italialainen pukeutumismentaliteetti sekä pukeutumisen pehmeys ja keveys. En kuitenkaan pidä ajatusmallista ja jäykkyydestä, jonka mukaan pitäisi orjallisesti toteuttaa tiettyä tyylisuuntaa, vaan pyrin poimimaan jokaisesta tyylisuunnasta itselleni sopivimmat ja silmää miellyttävät jutut

Tyyli-idolisi?

Nuorempana seurasin erityisesti Armanin tyyliä ja tuottamia mallistoja. Nykyään yleisesti ottaen Italialainen tyyli istuvine ja pehmeine linjoineen on se, mikä puhuttelee eniten

Miten määrittelisit luksuksen?

Luksus jotain mitä on vähän tarjolla ja millä hemmotellaan itseä silloin, kun siihen on taloudellisesti mahdollisuus. Luksus on jotain hienoa - ja ainutlaatuista

Viimeinen ohje pukeutumistaan kehittävälle miehelle?

Hanki laadukkaat kengät ja pidä niistä huolta.

Päivitys

Juttuun haastateltu Sami Eklund ei enää toimi Feren palveluksessa.

Kuvat: FERE / Mikko Rasila


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published